EERSTE INDRUK

De eerste stap is altijd een kennismakingsgesprek, waarin we jullie situatie en wensen rondom jullie scheiding goed in kaart brengen. Dit gesprek moet een goed gevoel en vertrouwen oproepen dat Fontijn Mediation de juiste partij voor jullie is om jullie scheiding te begeleiden. Daarom is zo'n kennismakingsgesprek áltijd gratis en vrijblijvend!

Begin uw traject

Hulp nodig? Neem contact met mij op.
We plannen samen een kennismakingsgesprek in en komen zo snel mogelijk met een gepast traject.

neem Contact op

Begin uw traject

Hulp nodig? Neem contact met mij op.
We plannen samen een kennismakingsgesprek in en komen zo snel mogelijk met een gepast traject.

neem Contact op

Hoe ziet een mediation bij een scheiding er verder uit?

Bij het begeleiden van jullie scheiding neem ik jullie mee door alle mogelijke opties, waarna jullie goed geïnformeerde keuzes kunnen maken, die bij jullie passen. Want uiteindelijk draait jullie scheiding om jullie wensen, en maken jullie tijdens de mediation de afspraken die voor de rest van jullie leven belangrijk zijn. Mijn belangrijkste uitgangspunten tijdens het begeleiden van een scheiding zijn:
  • HELDERE AFSPRAKEN
    Ik vind het belangrijk dat er heldere en duidelijke afspraken gemaakt worden omtrent de mediation. Zo maken we afspraken over de communicatie, vertrouwelijkheid en de prijs, waarbij ik het liefst werk met een vaste prijs. Zo weten jullie waar jullie aan toe zijn, en hoeven jullie niet bang te zijn voor verborgen kosten.
  • SNELHEID 
    Bij een scheiding is het belangrijk jullie tempo aan te houden. Willen jullie binnen 3 weken scheiden, dan regelen we dat. Willen jullie het liever heel rustig aan doen, dan is dat ook helemaal goed. Dit bespreken we allemaal van tevoren, en zo maken we een passend plan voor jullie scheiding.
  • BETROKKENHEID
    Als mediator die jullie scheiding begeleidt vind ik het belangrijk betrokken te zijn, jullie zijn voor mij absoluut geen nummer. Zo ben ik altijd goed bereikbaar, ook buiten kantoortijden en in het weekend voor jullie dringende vragen. De betrokkenheid werkt ook de andere kant op, zodat jullie je betrokken voelen bij bijvoorbeeld het opmaken van alle documenten. Zo doen we het echt SAMEN.
Om jullie scheiding af te kunnen ronden stel ik voor jullie een convenant op, met daarin al jullie afspraken omtrent de scheiding. Deze lopen we samen goed door, zodat jullie het 100% eens zijn met wat er in het convenant opgenomen is voordat we overgaan tot ondertekening. Indien jullie samen kinderen hebben, dan zorgen we uiteraard ook dat er een mooi ouderschapsplan, volledig naar jullie wensen wordt opgemaakt. Hier besteden we uitgebreid aandacht aan, om te zorgen dat alles voor jullie kinderen zo soepel mogelijk verloopt. Een scheiding is voor kinderen net als voor jullie een heftige gebeurtenis, en dat verdient alle aandacht.