Scheiden

U heeft besloten te gaan scheiden en wil hierover samen afspraken maken. Dan zijn jullie bij Fontijn Mediation aan het juiste adres. Als onafhankelijke mediator informeer ik jullie over alle vraagstukken omtrent een scheiding en begeleid ik jullie naar afspraken hierover. Dit doe ik uiteraard met grote aandacht voor ieders gevoelens en standpunten, want afspraken waar jullie je goed bij voelen zijn het meest duurzaam!

Lees meer

Scheidingsproces

 1. Kennismakingsgesprek.
  Dit gesprek is altijd vrijblijvend en zonder kosten, om te kijken of de klik tussen ons aanwezig is. Aan de hand hiervan maken jullie een keuze om wel/niet met mij verder te gaan. Hiervoor krijgen jullie natuurlijk alle tijd, zonder druk.
 2. Mediationgesprekken.
  In een vooraf ingeschat aantal gesprekken bespreken we tot in detail alle zaken omtrent de scheiding. Denk hierbij aan wensen voor de gezamenlijke woning, de omgangsregeling voor de kinderen en eventuele alimentatie (welke ik voor jullie bereken). Indien jullie dit wensen kan ik over deze zaken meedenken, door jullie over alle opties te informeren.
 3. Opmaken convenant en ouderschapsplan.
  Ik zorg dat voor jullie het convenant wordt opgemaakt, en indien jullie minderjarige kinderen hebben ook een ouderschapsplan. Deze nemen we uitgebreid samen door, tot jullie het 100% eens zijn met wat we in de documenten hebben opgenomen. Het is namelijk jullie scheiding!
 4. Tekenen van de documenten.
  Nadat jullie de documenten goedgekeurd hebben kom ik nogmaals langs voor ondertekening van de documenten. Hiervoor nemen we ze nog 1x op de belangrijkste punten door.
 5. Indienen bij de rechtbank door de advocate.
  Nadat alle documenten zijn getekend, zorg ik dat alle benodigde informatie bij de advocate terechtkomt. Zij dient de documenten in bij de rechtbank, en houdt jullie van het gehele proces goed op de hoogte.
 6. Uitspraak door de rechter.
  De rechter doet uitspraak in jullie scheiding, en jullie krijgen deze van de advocate toegestuurd in de vorm van een beschikking.
 7. Inschrijving echtscheiding.
  De echtscheiding wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Wanneer dit door de gemeente gedaan is dan is de scheiding definitief.

Vrijblijvend contact

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op. Dit kan voor een kennismakingsgesprek, maar ook voor andere vragen.